Szkolenia

Kuchnia molekularna

Inne
Data zapisów
na bieżąco
Data rozpoczęcia szkolenia
na bieżąco
Cena
500zł/dzień
Organizator
Kulinarny Instytut w Krakowie
Miejsce
Kraków , Kraków

Kontakt
Śledziejowice 446
32-020 Wieliczka
Tel. 0607 433 998
Fax. 012 278 23 81
Email: cic@culinary.com.pl
Strona WWW: www.culinary.com.pl
Opis szkolenia

Program szkolenia molekularnego Krakowskiego Instytutu Kulinarnego

Omówienie poszczególnych tekstur, zastosowanie i próby.

Sferyfikacja – ravioli, kapsułki, kawior, płatki.
Żelifikacja – tagliatelle, ciepłe galaretki, żelki, powłoki.
Emulfikacja – pianki,
Zagęszczanie.
Nowe techniki na kuchni.
Vacum, sous vide – gotowanie w niskich temperaturach, wędzenie, wykorzystanie syfonów w różnych temperaturach(es pumy), ciekły azot.

Dla każdego uczestnika materiały, receptury, adresy dostawców.
Koszt kursu to 500zł/ dziennie.
Zakwaterowanie z wyżywieniem 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia i wpłacić zaliczkę w wysokości 200 zł, resztę kwoty należy uiścić na 7 dni przed kursem.

Ocena
Oceń kurs: punktów.
Dodaj komentarz
Poleć znajomemu

Newsletter

Wyszukaj szkolenia

Polecane szkolenia

Praca w turystyce