Szkolenia

Kuchnia molekularna

Inne
Data zapis贸w
na bie偶膮co
Data rozpocz臋cia szkolenia
na bie偶膮co
Cena
500z艂/dzie艅
Organizator
Kulinarny Instytut w Krakowie
Miejsce
Krak贸w , Krak贸w

Kontakt
艢ledziejowice 446
32-020 Wieliczka
Tel. 0607 433 998
Fax. 012 278 23 81
Email: cic@culinary.com.pl
Strona WWW: www.culinary.com.pl
Opis szkolenia

Program szkolenia molekularnego Krakowskiego Instytutu Kulinarnego

Om贸wienie poszczeg贸lnych tekstur, zastosowanie i pr贸by.

Sferyfikacja – ravioli, kapsu艂ki, kawior, p艂atki.
呕elifikacja – tagliatelle, ciep艂e galaretki, 偶elki, pow艂oki.
Emulfikacja – pianki,
Zag臋szczanie.
Nowe techniki na kuchni.
Vacum, sous vide – gotowanie w niskich temperaturach, w臋dzenie, wykorzystanie syfon贸w w r贸偶nych temperaturach(es pumy), ciek艂y azot.

Dla ka偶dego uczestnika materia艂y, receptury, adresy dostawc贸w.
Koszt kursu to 500z艂/ dziennie.
Zakwaterowanie z wy偶ywieniem 100z艂/ dziennie.
Chc膮c uczestniczy膰 w kursie nale偶y dokona膰 zg艂oszenia i wp艂aci膰 zaliczk臋 w wysoko艣ci 200 z艂, reszt臋 kwoty nale偶y ui艣ci膰 na 7 dni przed kursem.

Ocena
Oce艅 kurs: punkt贸w.
Dodaj komentarz
Pole膰 znajomemu

Newsletter

Wyszukaj szkolenia

Polecane szkolenia

Praca w turystyce